logo
september 2017
E-mail niet goed weergeven? Bekijk deze in uw browser

Nieuwsbrief September 2017

Van zomerreces naar eindsprint


Vooruitkijken en bijsturen

De zomervakantie is weer voorbij. Ongetwijfeld kijkt u met plezier terug op de afgelopen vakantieperiode. Voor veel ondernemers breekt nu echter ook de tijd van vooruitkijken weer aan. Gaat de begroting voor 2017 worden gehaald? Wordt 2017 een beter of slechter jaar dan 2016? Wat verwachten we voor 2018? En aan welke knoppen moeten we draaien om in 2017 nog bij te sturen?

Ook het NOV bestuur heeft recentelijk terug- en vooruitgekeken. De netwerkactiviteiten van de NOV zijn nog steeds populair. Toch gaan we in 2018 meer variatie aanbrengen in onze bijeenkomsten. Wij kijken tevreden terug op de start van het ondernemersfonds en bijvoorbeeld de intenties voor verbetering bij de Omgevingsdienst West-Holland. Ook de ontwikkelplannen van Noordwijk-Zeewaardig tonen mooie intenties. Maar het probleem blijft natuurlijk om deze goede intenties om te zetten in daden. Degene die de knop weet te vinden om de ontwikkelplannen nu echt draaiende te krijgen, krijgt de 2017 bonus van de NOV.

Cees van Wijk
Voorzitter

 
 
 
 
 

Vrijmibo-sfeer tijdens NOV Sociëteit in Café Rosser

De eerste NOV Soos na de zomervakantie vond plaats in Café Rosser. Het bestuur van de NOV wil de opzet van de Sociëteit veranderen, wat inhoudt dat de locatie af en toe zal verrassen. Het was een gezellige bijeenkomst en de Rosser was al snel goed gevuld. Gastheer Onno Mazurel en het team van Rosser verzorgden heerlijke hapjes terwijl The Roadman Brothers de sfeer bepaalden met hun vrolijke noten. Een geslaagde informele netwerkbijeenkomst. Foto's


 
 
 

Bestuursuitje NOV-KHN-CONNECT-RETAIL

Elk jaar wordt er een bestuursuitje georganiseerd, waarbij het informeel samenzijn tussen de besturen van de NOV, NOV Connect, KHN afdeling Noordwijk én de Retail het voornaamste doel is. Het onderwerp van het uitje wordt altijd strategisch gekozen. Dit keer met natuurlijk een knipoog naar 'Noordwijkerhout'. Via een Solextour door Noordwijk en Noordwijkerhout werd alvast het nieuw te vormen dorp 'verkend'. Met stops bij diverse ondernemers voor heerlijke versnaperingen, activiteiten of korte presentaties.

Dank voor het gastvrije ontvangst: Copper, Vesper, Keurslager Krijn van der Bent, Kaasspecialist Peter den Elzen, Jumpin Noordwijk, Restaurant Pitch Noordwijk Buiten, Camping De Duinpan, Vakantiehuis DuinvillaBubbles & BitesBreakers Beach House en Have Fun Events.

En bedankt Marcel Verheggen voor het fotoverslag.

 
 
 

Subsidieverordening Economische Ontwikkeling- en Innovatiefonds Noordwijk

Tijdens de raadsvergadering van 25 augustus 2016 heeft de gemeenteraad de Subsidieverordening Economische Ontwikkeling- en Innovatiefonds Noordwijk vastgesteld. De NOV attendeert ondernemers er graag op om zich bewust te zijn van de mogelijkheden om van deze subsidieverordening gebruik te maken. 

Bij de subsidieverstrekking wordt voorrang gegeven aan projecten die nieuwe-, innovatieve- en ontwikkelingsactiviteiten betreffen die onder meer:

a. ICT - en/of hier aan gerelateerde infrastructuur – betreffen;
b. aanvullende voorzieningen op bedrijventerreinen realiseren;
c. activiteiten op het gebied van marketing, promotie;
d. activiteiten op het gebied van duurzaamheid;
e. activiteiten die criminaliteitspreventie bevorderen.

Per 1 januari 2017 bedraagt het subsidieplafond € 100.000 per jaar en wordt tenminste voor drie jaar ter beschikking gesteld. 

Meer informatie over de subsidieverordening en de mogelijkheid tot het doen van een aanvraag is hier te vinden.

 
 
 
 

Bedrijfsbezoek NOV Connect aan Crematorium Duin- en Bollenstreek

NOV Connect organiseert in samenwerking met ondernemer Harry Mens een bedrijfsbezoek bij Crematorium Duin- en Bollenstreek te Lisse. De heer Mens is uw gastheer en laat u kennis maken met het crematorium en met ‘afscheid nemen anno 2017’. Dit bezoek vindt plaats op woensdag 22 november 2017. De gehele ontvangst, inclusief drankjes en buffet, wordt u aangeboden door de heer Mens.

Het programma:

17.00 uur Ontvangt met koffie/thee
17.30 uur Welkomstwoord - Bouw Crematorium
17.40 uur Lezing: Afscheid anno 2017
18.00 uur Rondleiding achter de schermen
18.30 uur Diner buffet
20.00 uur Einde

Aan het bedrijfsbezoek zijn geen kosten verbonden. Aanmelden voor 18 november per mail bij Linda Janmaat.

Ook een bedrijfsbezoek organiseren voor de leden van de NOV? Neem contact op met NOV Connect om de mogelijkheden te bespreken.

 
 
 

NOV Connect Golf Culinair

De herfststorm leek er voor het eerst in vijf jaar voor te zorgen dat het Culinaire Golfevent zou veranderen in een Culinair Netwerkevent. Maar precies op de juiste tijd brak de zon door en konden de deelnemers toch de baan in. En juist door de harde wind werd het spannend welk team dit jaar als beste zou eindigen. 

Vijf teams betraden de baan van Golf Centrum Noordwijk en speelden 'Best ball'. Hierdoor is het zowel voor de ervaren als de beginnende speler leuk om deel te nemen. Restaurant Onder de Linde verzorgde ook dit jaar diverse gerechten met begeleidende wijnen. Normaal worden de hapjes in de baan geserveerd, dit keer werd vanwege de wind in restaurant Pitch gegeten. De borrel werd ook door Pitch gesponsord. Het dessert werd verzorgd door Carlo Midiri van George Vis. Het was een zeer geslaagd NOV Connect event. Bekijk foto's

 
 
 

Bedrijfsleven Bollenstreek

Met plezier houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen van het gezamelijke Bedrijfsleven Bollenstreek. Wij attenderen u dan ook op de nieuwsbrief van September 2017 met items over de infrastructuur en de economische agenda. Nog niet gelezen? Bekijk de online versie


 
 

Weekendafsluiting Nagelbrug

Boskalis en de provincie Zuid-Holland treffen voorbereidingen voor het afronden en in gebruik nemen van de nieuwe rotonde op de Nagelbrug. Hiervoor wordt de rotonde afgesloten van vrijdag 20 tot en met zondag 23 oktober. Fietsers kunnen wel alle richtingen op. 


 
 

Een zeer FEIN festivalseizoen!

Het ‘’Fein’’ festivalseizoen zit er weer op; bij een tropische start tijdens het Ibiza festival van 26 & 27 mei waren er vele bezoekers op de KW Boulevard en in de Hoofdstraat te vinden. Voor de jeugdige toeristen en de kids van Noordwijk en omgeving was er op zondag 2 juli het Luchtkussenfestival. Heerlijk springen en andere attracties beklimmen! Het 1e Cirque Des Dunes was wederom een show van formaat, waar de bezoekers van heinde en verre op af kwamen en zich vermaakten bij de fantastische acts en het spectaculaire vuurwerk.
Helaas waren de weergoden ons op 29 & 30 juli minder goed gezind en moest het Ibiza festival letterlijk en figuurlijk worden afgeblazen. Gelukkig waren de vervangende dagen op 12 & 13 augustus, gezamenlijk met de Flower Parade, en 2 & 3 september, weer een groot succes en konden we rekenen op een toestroom van bezoekers. Het Levende Beelden Festival groeit ieder jaar gestaag en was dit jaar toegespitst op European City Of Sport. Stichting FEIN kijkt terug op een geslaagd festivalseizoen. Dit alles mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordwijk en Ondernemend Noordwijk.

 
 
 

Periodiek overleg ODWH

De Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) staat voor duurzaamheid en het bewaken en verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving in de regio Holland Rijnland. Dit doet ODWH o.a. door vergunningsverlenings-, toezichts-, handhavings- en adviestaken voor gemeentes uit te voeren.

Om de samenwerking en werkbaarheid tussen ondernemers en ODWH te verbeteren, heeft de NOV het initiatief genomen om periodiek op constructieve wijze met ODWH in gesprek te gaan en knelpunten aan te pakken.Ervaart u problemen met de ODWH? Mail het ons.


 
 

Wat is uw NOV-Ledenpas actie?

Heeft u al een NOV-ledenpas actie bedacht én gecommuniceerd op de NOV site? Het voordeel moet aantrekkelijk zijn, zodat we elkaar stimuleren om vooral in Noordwijk te shoppen en gebruik te maken van de zakelijke expertise in het NOV netwerk.

We dagen u uit om een voordeel te bedenken. Dat kan een korting op aankopen zijn, een uur gratis advies bij afname van een bepaald aantal uur of een gratis tweede kopje koffie. Wees creatief en mail uw aanbod naar:
info@novnoordwijk.nl


 
 

Dag van de duurzaamheid

Op dinsdag 10 oktober a.s. van 16.00 uur tot 18.00 uur organiseren de gemeenten Katwijk en Noordwijk een 1e gezamenlijke duurzaamheidsbijeenkomst als onderdeel van de ‘Dag van de Duurzaamheid’. Tijdens de bijeenkomst zullen ondernemers uit Katwijk en Noordwijk pitches houden over het thema duurzaamheid en hoe zij hieraan invulling geven. De bijeenkomst vindt plaats in het bedrijfsverzamelgebouw Esic, Kapteynstraat 1 te Noordwijk. Heeft u interesse om deel te nemen? Mail het ons.

Namens de wethouders,

Mevrouw M.J. Fles, Noordwijk
De heer J. Knape, Katwijk 


 
 

Oktober Space to Be maand

De Space to Be maand start op zaterdag 7 oktober. Dan vindt de onthulling plaats van twee Space tegels op de Walk of Space op de Koningin Wilhelmina Boulevard van de astronauten: Claudie Haigneré en Dirk Frimout, die zelf hun tegel zullen onthullen. Tijdens de tegelonthulling zullen de Dutch Garrisons (StarsWars figuren) en ME robot aanwezig zijn. 

Kijk bij de agenda voor het complete overzicht van de Space activiteiten in de maand oktober!

Alle activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Noordwijk, ESA, Space Expo, Decos en de NOV.


 
 

Mini concert voor vertrekkende bestuursleden

Ter gelegenheid van het afscheid van bestuursleden Tom van Schie en Leon van Reisen heeft de legendarische popgroep ABBA tijdens het bestuursuitje op 24 augustus jl. twee nummers ten gehore gebracht.

Voor Tom van Schie is het nummer Money, Money, Money herschreven tot Tommie, Tommie, Tommie. Een lied waarin het vertrek na vele jaren wordt betreurd, maar zeker ook wordt begrepen. ABBA dankte Tom voor wat hij deed; niemand die hem ooit vergeet!

Het populaire nummer Gimme, Gimme, Gimme is toepasselijk herschreven naar Leon, Leon, Leon. In dit optreden werd Leon neergezet als 'de man die alles kan' en werd hij bedankt voor zijn vele uren in projecten als Hoogvlietpark en ’s Gravendijck. 

Nieuwsgierig naar de foto's van het optreden? Bekijk het fotoverslag van het bestuursuitje.

Voor boekingen: info@novnoordwijk.nl
Foto ABBA: Monica Stuurop

 
 
 

Agenda

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober,
Activiteiten Weekend van de Wetenschap
Zondag 8 oktober,
Esa Estec Open dag, aanmelden
Zondag 8 oktober,
Beach Battle, aanmelden
Dinsdag 10 oktober,
Schaaksimultaan, Space Expo, aanmelden
Woensdag 11 oktober,
Het Grootste Kennis Festival, Nederzandt
Vrijdag 13 oktober,
Sociëteit, Heeren van Noortwyck
14-29 oktober,
Herfstvakantie activiteiten, Space Expo
24-29 oktober,
Wereld Verhalen Festival
Vrijdag 10 november, 
Sociëteit, Heeren van Noortwyck
Woensdag 22 november,
NOV Connect bezoekt Crematorium Duin- en Bollenstreek
Vrijdag 15 december, 
Sociëteit, Winter Wonderland Noordwijk


 
 

Nieuwe leden

Have Fun Events
  dhr. Rik Kentie
Whooz bv, 
  dhr. Arjan van den Akker
NJOY Fitness Noordwijk,
  mevr. Semmy Stigter
Vegim bv,
  dhr. Jeroen van Es
Plaats' Taxatiesbog,
  dhr Loek van der Plaats


Noordwijkse Ondernemers Vereniging

Onder redactie van: Monique Beuk en Linda Versteege, Fotografie: Marcel Verheggen

Klik hier om af te melden.