NOV Nieuws

Noordwijkse ondernemers komen samen tijdens het EnergieCollectief Noordwijk

De Noordwijkse Ondernemersvereniging heeft op 7 oktober 2024 een informatieavond gehouden over het mogelijk op te richten Energiecollectief Bedrijventerreinen Noordwijk.

 

Vlnr: Leonoor van den Burg - Duivenvoorde (NOV), Freek Alberink (Liander), Jaap Langhout (Provincie Zuid-Holland), Monique Ooms (Dagvoorzitter), Theo Alkemade (Gemeente Noordwijk), Arjan van den Akker (NOV) en Bas Paardekooper (Energieke Regio).


 

De vier bedrijventerreinen Gravendam, Delfweg/BTP, Klei-Oost en ’s-Gravendijck tellen samen ruim 700 ondernemers die aan diverse verplichtingen op het gebied van energie en duurzaamheid moeten voldoen.

 

In het Van der Valk Palace Hotel in Noordwijk is met ruim 100 aanwezigen het Energiecollectief Bedrijventerreinen Noordwijk in het leven geroepen. Dit markeert de start van een mogelijke toekomstige samenwerking tussen ondernemers op de bedrijventerreinen, de Provincie Zuid-Holland, de Gemeente Noordwijk en de netwerkbeheerder.

 

Sprekers waren Arjan van den Akker en Leonoor van den Burg-Duivenvoorde van de NOV, Freek Alberink van Liander, Bas Paardekooper van Energieke Regio, Theo Alkemade van de Gemeente Noordwijk en Jaap Langhout van de Provincie Zuid-Holland. Onderwerpen zoals de 0-meting, energiescan, netwerkcongestie, parkmanagers, energiehubs en beschikbare subsidies kwamen aan bod.

 

Met dagvoorzitter Monique Ooms was dit een goede mix om de ondernemers te informeren over de urgentie en de mogelijke oplossingen door samenwerking in een Energiecollectief.

 

Heb je deze avond gemist? Bekijk de presentatie online. Wil je als Noordwijkse ondernemer op de hoogte blijven of lid worden? Neem dan contact op via info@novnoordwijk.nl.

 

Presentatie Energiecollectief Bedrijventerreinen Noordwijk | 7 oktober 2024 ►